tirsdag 29. mars 2011

Something old, something new, something borrowed, something blue

I dag ska vi ta en rundtur i kjøkken og stue. Vil vise frem at ting trenger ikke være nytt eller dyrt for å være fint, personlig og koselig. Og dette er ett viktig poeng for meg! Når jeg ser meg rundt i stuen å kjøkkenet så er det mye som er fått, arvet, lånt, kjøpt på loppis, laget selv eller fra ikea. Så idag har jeg tatt en tur rundt i huset for å dokumentere dette.

På dette første bilde er det bilde er det bilde av en stol som jeg kjøpte på loppemarked i sommer. Den gamle amerika kofferten har vi arvet fra broren til bestefar. Synes denne er veldig kul, med orginalt Amerika ruten klistremerke.

Denne festlige blomsterpotta kostet 10 kr på loppis


Her har den gamle stellekommoden til vesla vår, den fikk nytt "liv" ved å flytte ned i stuen. Det var mamma sitt forslag og jeg elsker det! De hvite lyktene her fra SIA har vi fått av noen veenner. Og de to lekre sølvrammene på toppen fikk vi av bestevennene våre da tvillingene ble født. Kusten er det vesla vår som står for ;)


Skjenken her har vi arvet etter bestefar. Vi har også arvet bildet av den unge moren med barnet sitt, og lysestakene.Den andre rammen her har vi fått av noen gode venner. Den nydelige blå/lilla hortensiaen fikk vi av min kusine og tante da de var på besøk.

Denne kule skipskisten har vi arvet etter broren til bestefar, han brukte den til sjøs da han var på hvalfangst. Og vi er så heldige at det nå bor hos oss. Den ble settebordet i bakgrunn kjøpte  vi på loppis for 50 kr (og det var allerede blått, kunne ikke passet bedre  for oss ;) )


Littt close up fra lillebordet og vinduskarmen. Her har vi lysestaker og telysestaker som vi har fått etter den snille, gode bestefaren min. De to fuglene har vi også etter bestefar. Glassflasken/vasen, "sølv"skjellet og den ene glasslysestaken er fra loppis (der gjorde mammaen min ett kupp for meg )

Den hvite rammen var opprinnelig gull, men fikk seg litt spraymaling. Plakaten har fikset selv :)  

Her har vi en hylle som gubben har laget selv. (veldig glad for at jeg har en så handy og  snill mann!) Kurvene har vi fått av oldemor :)


Gammel, kul meieri kasse etter bestefar. Som nå fungerer som hylle for vesla sine støvler.

Det koselige rokokko bordet var tidligere brunt og stod hjemmme hos mamma og pappa. Jeg reddet det fra loftet og det fikk litt maling på seg. Og vips ble det veldig romantisk og passet godt inn hos oss! De lekre lysestakene fikk vi av flere vennepar til en bryllupsdag :)

 

Denne hylla har vi arvet etter bestefar, også den søte - dog slitte mel/sukker skjeen. Synes det er noe av sjarmen at man kan se at det er brukt.


Jysk 100 kr! Synes ikke jeg kunne gå forbi!


Her har vi ett barnebilde av mammaen min, i orginalramme. Var så heldig at dette fulgte med huset. (Han ene av tvillingene våre er veldig lik henne! så jeg synes derfor at dette bilde er ekstra koselig. Syltetøyglassene fulgte også med huset. Synes det er veldig koselig å ha dem fremme. Ser for meg at disse har innehold bestemor sitt hjemmelagede syltetøy som de har sittet å spist på akkurat dette kjøkkenet :)


Gubben er i full sving som vanlig med å få ferdig rommet til tvillingene. Vi gleder oss virkelig til de kommer på eget rom. Svigerfar sier at vi må gjøre ferdig rommet før vi flytter gutta. og det er vi enige i. Litt gjenstår, men det hjelper veldig. Så vi håper å se slutten på det i mai. I april har nemlig jeg og gubben en annen oppgave som vi begir oss ut på. Gleder oss til en aktiv måned ute i "fielden" ;)  Avslutter med ett lite bilde av meg og minsten til besteforeldrene i Molde :)

8 kommentarer:

 1. Koselig og veldig innholdsrikt innlegg Silje!
  Artig å se alle kupp og arveting du har!

  Gleder meg til å se guttas rom ferdig!!

  Klem Camilla

  SvarSlett
 2. Åh! Falt spessiellt for stolen og kofferten i første bildet der..nydelig!*smile*

  ...og så er jeg så enig med deg! Jeg synes det er viktig å ha en litt "grønn" tankegang, og ikke bare kaste og kjøpe nytt...og jeg elsker å arve og handle brukt og lopper!

  Ønsker deg en flott flott kveld!*smile*

  SvarSlett
 3. Heihei, nå lærer jeg Liv å kommentere :) Hilsen Mats

  SvarSlett
 4. Hei!:)
  Så koselig å se i bloggen din! Husker deg igjen fra stevne:)
  Så du hadde skrevet i bloggen garn, saks, papir ang de babybootsa.
  Jeg tar 200 kr pr stk, kan lage i brunt om du ønsker det. Pleier å hekle de i ull, slik at de holder føttene gode og varme. Kan også ta på antiskli under:)
  Bare å si ifra om du vil ha:)
  Klem

  SvarSlett
 5. Hei og hopp!
  Så koselig at du fant veien inn til meg da!
  Og takk for at du la deg til som følger av sukkertøy for øyet!
  Du ble nr 1790'de følger :)
  Hihi, moro :)

  Fantastisk loppestol du viser på bildet her! Nydelig form!!

  Ha en fin kveld!

  - Ida Susanne

  SvarSlett
 6. Så herlige bilder! :-)
  Helt enig - ting trenger ikke være dyre eller nye for å være nyyyyyyydelige!

  Lysfatet er kjøpt på Kremmerhuset i høst! :)

  SvarSlett
 7. Hoppsann, her var det mye fint, kofferten f eks :)
  Vet du, jeg har faktsisk tenkt å kjøpe med meg noen tepper fra Dubai, de tar ikke altfor mye plass heller. Men jeg kan jo ikke love noe, så jeg kan ta det etterhvert. Men det var du som sendte mail og sms? Jeg blogger nok også fra Dubai, så vi får se ;)

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelig hilsen:)
  Likte godt den gamle stolen på bildet!

  Ønsker deg en fortsatt fin uke!

  SvarSlett