torsdag 25. desember 2008

Bjørnsund sommeren 08


Da vi var på Bjørnsund i sommer var det familien Morin som var så flinke å holde liv i bakeriet/kafeén etc. De laget ett MEGET deilig TYTTEBÆRbrød, og jeg føler meg tilnærmet forpliktet til å dele herligheten med andre!

Brøden er visstnok laget litt på feelingen, men har du bakt litt tidligere så går nok dette bra! Denne oppskriften skal gi deg 2 brød, men de er ikke så VELDIG store, men det er da også litt av sjarmen;)

Brødet skal bakes på natron, pr. ts 3 dl kafir 
I denne oppskiften trenger du 6 dl kefir så det blir 2 ts natron
(husk å aldri bruk vann når du baker med natron.)
Litt olje
Litt sukker
Så tilsett en grov melblanding
Deretter litt nøtter og frø
Til slutt tyttebær eller tytebærsyltettøy.
Steketiden er ca 50 minutter
på 175 - 200 grader avhengig av ovn. 175 om du velger varmluft.

Brødet blir best UTEN brødformer, og ikke minst SER bedre ut også! En god nyhet er at de også sommeren 09 vil stille opp med nye rykende ferske brød!
Bjørnsund i solnedgang

1 kommentar: